2013-10-06

Köpa vagn

För några veckor sedan kläckte Dennis idén att bygga en villavagn efter att han sett en massa roliga och häftiga villavagnar på internet. Många hemmabyggen men även vagnar från företag som bygger såna. Vi vill lära oss att bygga hus men har inte resurser eller möjlighet just nu att köpa ett renoveringsobjekt. Dessutom har vi inte så mycket kunskap kring renovering och byggande. En liten villavagn blir därför ett perfekt projekt där nybörjarmisstagen inte blir alltför kostsamma..


Lite hjälp från Dennis svåger med kontakter och voila - igår köpte vi en vagn till en billig penning! Det blev en tvåaxlad balvagn (Gisebo BV-2). Ett stag till styrningen av höger framhjul på framaxeln var böjt och idag har Dennis och svågern fixat detta. Ikväll fick vi hem vagnen så nu blir det att fräscha upp vagnen lite (rostskydda, ta bort brädorna på flaket) så kan vi sätta igång att bygga en liten villavagn.

Ritningarna för bygget är inte ens i närheten av klara än, och de kommer säkert att förändras en del på vägen. Vi har inte ens bestämt oss för måtten på bygget än. Vi ska kika runt på internet och hos olika husvagnstillverkare för att hitta smarta lösningar. I vagnen vill vi ha litet kök, toa +  dusch, sovloft, soffa kombinerat med köksbord och en öppen golvyta där barnen kan leka. Dessutom får en tvättmaskin gärna rymmas. Vagnen får inte bli för stor eftersom vi vill kunna flytta den på våra svenska vägar när så behövs.

Tips mottages gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar